AED aanwezig bij SBV Bloemhof

Dankzij vele financiële acties zoals; beschikbaar stellen van de fooienpot, een loterij, collecte rondje door de buurt en persoonlijke donaties, zijn we sinds kort in het bezit van een AED.

Dit levensreddende apparaat is niet alleen voor bezoekers van de speeltuin, maar ook beschikbaar voor buurtbewoners.

 

 

 

Hoe werk het

6 minuten…
De cruciale tijd bij een hartstilstand zijn de eerste 6 minuten. Hoe sneller iemand gereanimeerd wordt, hoe groter de kans op leven én leven met minimale schade. Voor de professionele hulpverlening is het vaak lastig om binnen deze tijd bij een slachtoffer aan te komen. Burgerhulpverleners kunnen eerder ter plekke zijn. Zij starten in die kritieke minuten de eerste hulp op.

Wanneer 112 wordt gebeld, stelt de meldkamer Ambulancezorg vast of het om een mogelijke hartstilstand gaat. Als dit het geval is, ontvangen de burgerhulpverleners  die het dichtst bij het slachtoffer zijn automatisch een alarmoproep.

Inzet van een AED
Onderweg halen enkelen een AED op, die op een vaste openbare plek hangt. De vrijwilliger ontvangt per app of sms de locatie van de dichtstbijzijnde AED.

Ook de AED van SBV Bloemhof is op genomen in dit netwerk en kan dus gebruikt worden door hulpverleners in de buurt

Waar hangt de Bloemhof AED
De AED hangt aan de buitenmuur van het verenigingsgebouw aan de kant van de Rozenstraat. (In de poort tussen huisnummer 31 en 33)

 

Hopelijk zal het apparaat nooit nodig zijn en zal het vele jaren ongebruikt aan de muur hangen. Maar als het toch gebruikt moet worden hopen we dat het doet wat het moet doen; en mensen leven redden.

Bestuur
SBV Bloemhof

Speeltuin open zonder toezicht.

Het zal u waarschijnlijk al ter oren gekomen zijn; De Speeltuin Bloemhof is vanaf heden open zonder dat er toezicht is.  Dit heeft een aantal gevolgen.

Zo zal er bijvoorbeeld geen toilet beschikbaar zijn, en ook geen snoep of koffie verkoop. Bovendien zijn er geen EHBO middelen beschikbaar.

Tevens is er een regelement opgesteld waaraan iedere bezoeker zich dient te houden. Dit regelement hangt aan de hekken en is terug te vinden op deze site. (Speeltuinregels)

De speeltuin is geopend van maandag t/m zaterdag van 10:00 tot 18:00 uur

Onze dank gaat uit naar de vele oppassers die de afgelopen jaren de speeltuin open hebben gehouden.

Bestuur SBV Bloemhof